Slike su ilustrativnog prikaza.
Z350302-DTC

ČISTAČ ULJNOG SISTEMA DATACOL 300 mL

Opis

Čistač uljnog sistema Datacol je inovativan proizvod posebno izrađen za rastvaranje naslaga koje se stvaraju u cijelom uljnom sistemu. Temeljitim čišćenjem sustava uspostavljaju se optimalne vrijednosti pritiska ulja; zazora ventila; sprječava se lupkanje podizača u glavi motora te se normalizira kompresija.

Optimalno podmazivanje mehaničkih dijelova vraća snagu motoru sa posljedicom smanjenja ispušnih plinova.

Proizvod je mješavina aktivnih sintetičkih tvari; otapala i aditiva te je potpuno kompatibilan sa svim vrstama ulja na tržištu (mineralna; sintetička i mješana) i sa svim motorima (2T; 4T; benzin; diesel; GPL i metan).

  • Što je to: To je čistač uljnog sistema za sve vrste motora: na benzin; diesel; GPL i metan.
  • Gdje: Proizvod se ulijeva direktno u sistem dok je u sistemu staro ulje.
  • Kada: Kod redovite zamjene ulja ili po potrebi.
  • Koliko: Cijeli sadržaj bočice (300 ml) sipati unutar uljnog sustava u kojemu se nalazi do 5 litara ulja. Za veće sisteme dodati proporcionalno više čistača Datacol.

Način primjene: Prije zamjene ulja dovesti motor do radne temperature i sipati proizvod u sistem za ulje. Dovesti motor do 2500/3000 okretaja u minuti u trajanju od 1 minute te zatim ostaviti da radi na minimumu 15 minuta. Po završetku navedenog postupka isprazniti ulje iz sistema te zamijeniti novim uz zamjenu filtera ulja.

Prednosti: Dovodeći pritisak ulja u normalu; temeljitim čišćenjem klipova i svih uljnih kanala garantira se optimalno podmazivanje motora što omogućava prodiranje ulja u sve mehaničke dijelove. Navedeno će dovesti do tišeg rada motora; boljeg podmazivan

Preporuča se za motore sa filterima FAP ili Dpf kod pojave diesel goriva u uljnom sistemu.

Stanje: Na zalihi Kataloški broj: Z350302 EAN: N/A Kategorije: , Brand: SKU: Z350302-DTC